BierBusinessOndernemenBEERWARE OP ZOEK NAAR SPECIAALBIER #1

19 januari 2018by BEERWARE.NL0

Dinsdag 16 januari, het was weer een drukke dag voor het BEERWARE team. Druk betekent gelukkig niet altijd ongezellig. We zijn met het team (Jordi, Lars en Rob) naar een brouwerij geweest om weer een aantal nieuwe speciaal bieren op de proef te stellen. Hiervoor moesten wij naar Den Haag, de stad achter de duinen. Hier hebben wij kennis gemaakt met Jasper. Jasper maakte kennis met bier brouwen in 2006 toen hij begon met werken in Het Brouwcafé in Scheveningen. Door de jaren heen is er een droom bij hem ontstaan: een Haags bier op de markt zetten en dan het liefst natuurlijk in een eigen brouwerij in Den Haag. In 2016 is Jasper begonnen met het op grote schaal brouwen van EIBER bier. Brouwerij EIBER is hard bezig met het uitslaan van haar vleugels en laat Den Haag en omstreken kennis maken met haar heerlijke nieuwe bieren.

BEERWARE IN AANKOMST.

De brouwerij ligt op een prachtige locatie in Scheveningen. Vlak bij de zee, je zou er zo een duik in kunnen nemen! Eenmaal bij de brouwerij aangekomen verbaasde wij ons over hoe vriendelijk iedereen in de brouwerij was. We werden meteen van buiten al naar binnen geroepen en kregen meteen een kleine tour richting het kantoor. Wanneer iedereen gesetteld was in het kantoor begon Jasper meteen uitgebreid en vol passie te vertellen over hoe zijn passie voor speciaal bier was ontstaan en wat zijn visie was voor de brouwerij. Daarna hebben wij aan hem ons concept uitgelegd, een schijnwerper zetten op kleine brouwerijen en hun unieke bier.

HET MOMENT VAN WAARHEID.

Na al het praten had iedereen uiteraard een droge mond. Hier moest iets aan gedaan worden. Gelukkig stond er in het kantoor een mini-koelkast met hierin, ja ja, bier. Niet alleen bier van Jasper zelf, ook bier van zijn brouw compagnons, ‘Brouwerij Crooked Spider’ en ‘Brouwerij Scheveningen’. Uiteraard kwamen we voor Jasper zijn bier dus hebben we een fles ‘Hof Blond’ geschonken en de kleur van het bier was prachtig. Niet alleen de kleur was prachtig maar de smaak was ook geweldig. Hof Blond heeft een fruitige aroma, begint licht bitter en veranderd dan in een zoete nasmaak. Heerlijk.

Na het dorstlessen, wat overigens zeer goed was gelukt, liet Jasper nog alle brouw apparatuur zien en gaf ons even de tijd om wat mooie foto’s te schieten. De foto’s waren genomen en eigenlijk kwam er al een eind aan het bezoek. Als afscheid kregen we van Jasper nog een ander EIBER bier mee ‘de baron’ een bier dat geïnspireerd is op het Haagse Hopje, ‘Blonde D’ÉTÉ’ van Brouwerij Crooked Spider en ‘Scheveninger Tripel’ van Brouwerij Scheveningen. Al met al was het een mooie dag waar we veel kennis op hebben gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − 1 =

Je winkelwagentje is leeg.