Beerware.nlExclusief bierGlitterbierWIL JIJ OOK NIEUWE SPECIAALBIEREN ONTDEKKEN?

7 april 2018by BEERWARE.NL0
https://www.beerware.nl/wp-content/uploads/2018/03/13002444_999485620127125_4353091057867967933_o-1.jpg

Het antwoord is natuurlijk: JA! Jij wilt ook speciaalbieren ontdekken! Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De vraag naar speciaalbier stijgt in Nederland explosief.

“Dat gaat terug tot in de middeleeuwen toen bier volksdrank nummer één was. Vroeger werden er veel soorten bier gebrouwen, in de jaren zeventig van de vorige eeuw eigenlijk alleen nog maar pils. Inmiddels kennen we weer veel bierbrouwerijen en veel verschillende soorten bier.” Keinemans van KBC beaamt deze trend. “Ik denk dat oude tijden weer gaan herleven.”

Je komt hier natuurlijk om te leren over nieuwe bieren. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal exclusieve bieren geselecteerd!

Het nieuwe glitterbier.

We hebben al glitterprosecco, glittercappuccino en nu is er ook glitterbier. Helemaal nieuw is het niet. Het biertje dook in 2016 op tijdens ‘the great American beer festival’. Echter zijn er nu ook verschillende brouwerijen die het beginnen te brouwen.

Bier alleen voor mannen? Niet meer als je de allernieuwste variant ziet van dit populaire drankje. Wie wordt er eigenlijk niet blij van glitters? Daarom willen wij dit biertje even met je delen.

De glitter in het biertje is eetbaar en daarom volkomen veilig om te drinken. “Klanten zijn fan van het drankje. Ze houden het omhoog, roepen, laten het aan hun vrienden zien, maken foto’s. Het is geweldig”, vertelt Erica DeAnda, hoofdbrouwer bij Minocqua Brewing Company in het Amerikaanse Minocqua.

Wie de bedenker is van het glitterbier is onduidelijk. Op het moment is het helaas nog nergens te tappen in Nederland.

Hof blond van brouwerij Eiber.

Bier voor zowel de Hagenaar, als de Hagenees. En eigenlijk voor iedereen die van een goed glas speciaalbier houdt.

Hof blond is een blond bier van hoge gisting. Hof blond heeft een fruitig aroma, een licht bittere aanzet en een aangename zoete afdronk. Dit bier is gebrouwen met drie verschillende soorten hop: Saaz, Hercules en Cascade.

Een goede doordrinker! Zeker nu de zomer er weer aan begint te komen. De naam verwijst uiteraard naar de mooie hofstad.

https://www.beerware.nl/wp-content/uploads/2018/03/13002444_999485620127125_4353091057867967933_o-1.jpg
Saison van brouwerij Artemis.

Het Saison biertje, ook wel Farmhous Ale genoemd, is een kruidig biertje met een fruitig karakter. Saison is Frans voor seizoen. Het werd in de oogsttijd door seizoensarbeiders gedronken. Brouwde jij in die tijd het beste Saison biertje, dan had je geen tekort aan werknemers.

Een echt boerderijbiertje. En dat komt ook in de moutstort terug. Naast gerstemout gebruiken ze alles wat voorhanden is op een boerderij. Waaronder rogge en tarwe. Het bier heeft een hoge hopgift die een heerlijke bitterheid creëert. Brouwerij Artemis geeft een speciale twist aan hun Saison door te werken met verse gember en citroengas. Een verrassend lekker biertje met een complex smaakprofiel!

https://www.beerware.nl/wp-content/uploads/2018/03/HAAN-deel-1-1.png
Beerware.nl

Ontdekken, leren en genieten tijdens het drinken van speciaalbier. Hier gaat Beerware.nl je bij helpen. Beerware.nl zorgt ervoor dat jij de meest exclusieve speciaalbieren in huis krijgt. Makkelijk thuis op de bank de meest exclusieve speciaalbieren drinken. Wil jij ook nieuwe bieren ontdekken?

https://www.beerware.nl/wp-content/uploads/2017/12/beerware_long_dark-e1512922752445.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + veertien =

Je winkelwagentje is leeg.