BROUWERIJ VAN DE MAAND…EIBER BIER

Eiber Bier brouwt graag smaakvolle bieren, maar zonder al te extreme smaakexplosies. Goede basisbieren en af en toe een mooi exclusief bier, waarbij wordt geëxperimenteerd met lokale ingrediënten en verrassende combinaties.

‘Mag ik een Eiber, alstublieft?’. Of natuurlijk voor de echte Hagenezen onder ons: ‘Geift u mè mâh ein lekkeâh Èbâh bieâhtje’.

Eiber merkt dat veel mensen niet weten waar de naam vandaan komt. Wanneer je vertelt dat een eiber een ander (Nederlands) woord voor ooievaar is, zijn de reacties dan ook erg leuk. Hun hebben voor deze naam gekozen omdat deze vogel natuurlijk terug te vinden is in het stadswapen van Den Haag. Voor het logo hebben ze alleen wel gekozen voor een meer eigentijdse uitvoering van de ooievaar. Daarnaast zitten in de naam EIBER dezelfde letters als het woord BIER, dus dat leek hun ook nog een mooie reden.

Jij wilt toch ook elke maand genieten van een andere brouwerij?

UurMinutenSeconden

TOT DE VOLGENDE BROUWERIJ.

DE BIEREN.

DE BARON.

Een ode aan baron Hendrik Hop, de grondlegger van het Haagsche Hopje. Het bier is geïnspireerd op de ingrediënten van dit snoepje. De baron is een donker bier gebrouwen met in Den Haag gebrande koffie van Roast Factory. Het bier heeft een lichtzoete smaak van karamel en een volle afdronk.

Maar let op, verwacht geen vloeibaar snoepgoed, we willen natuurlijk wel dat het blijft smaken naar bier!

Het hopje is genoemd naar de baron Hendrik Hop, oud gezant der Staten van Holland. Baron Hop was verslaafd aan een lekker bakkie pleur. Hij liet op een avond zijn kop koffie met suiker en room op de kachel staan. De volgende ochtend bleek zijn bakkie pleur een karamel te zijn geworden. Toen zijn verslaving zo ver ging dat hij van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, bedacht hij een alternatief. Hop vroeg bakker Theodorus van Haaren, zijn onderbuurman op het Lange Voorhout, om voor hem van die brokken koffie te maken. Dit werden al gauw ‘ de brokken van baron Hop’ genoemd en in 1880 kregen de koffiesnoepjes de naam Haagsche Hopjes.

lightbox_eiber_baron_edit4
lightbox_bierontdekken

MEER ONTDEKKEN …

Wil jij nou nog meer bieren ontdekken van Brouwerij EIBER? Bestel dan nu een pakket en ontvang nog meer informatie over andere bieren en een video waarin de brouwer zelf over de bieren praat!

ELKE MAAND EEN UNIEKE ERVARING MET EEN ANDERE BROUWERIJ. ALTIJD.

EERDERE BROUWERIJEN.